Krtkova torta – Lienka

Krtkova torta môže mať mnoho podôb.  Vyskúšajte veselú a hravú lienku

Náročnosť: jednoduchá príprava

Čas prípravy: 20 minút

Vystačí na: 16 porcií

Potrebujeme:

1 balenie Krtkovej torty Dr. Oekter

100 g zmäknutého masla

2 vajcia

75 ml mlieka

Na náplň:

500 ml vychladenej smotany na šľahanie (33 %)

100 ml vody

3 banány

Na ozdobenie:

200 g strúhaného kokosu

Farbu gélovú potravinársku červenú Dr. Oetker

Srdiečka extra horká čokoláda Dr. Oetker

Zdobenie 4 druhy pestré Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač

tortovú formu (Ø 26 cm)

cukrárske vrecko s hladkou špičkou

Príprava:

  1. Na prípravu zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia, mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: 170 °C

Doba pečenia: 35 – 40 minút

  1. Po upečení oddelíme okraj formy a korpus necháme vychladnúť. Korpus potom položíme na tortový podnos.
  2. Banány olúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a plochou stranou poukladáme na korpus.
  3. Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zmes na náplň zmiešame s vodou a ihneď vmiešame do šľahačky. Do cukrárskeho vrecka odoberieme 2 PL šľahačky a odložíme. Zvyšok šľahačky navŕšime kopulovito na korpus až ku okraju. Pomocou lyžice vytvoríme na vrchole zužujúcu sa ryhu ako krídla lienky.
  4. Na ozdobenie zafarbíme kokos červenou farbou. Hlavu a ryhu posypeme čokoládovými vločkami. Krídla posypeme zafarbeným kokosom. Šľahačkou dokreslíme ústa, oči a tykadlá. Dozdobíme čokoládovými srdiečkami a zdobením.
  5. Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť.